Femeile din intreaga lume isi doresc si se afla in cautarea unui ten tanar, catifelat, matasos, moale, stralucitor si lipsit de riduri. Mama Natura le ofera un minunat ulei de semințe de măceș, numit Rosa Mosqueta (numele de Rosa Mosqueta a fost dat de aborigeni). Acesta crește în versantul sudic al Anzilor, într-un mediu lipsit de poluare din sudul Chile. Acesta a fost un secret al frumusetii femeilor chiliene de secole. Florile sale sunt de culoare roz, iar dupa ce cad petalele, planta dezvolta un fruct plin de seminte, de culoare portocalie. În cazul în care semințele din aceste păstăi sunt presate ele elibereaza un ulei extrem de bogat în acizi nesaturați și grași esențiali (EFA), inclusiv acid oleic (15-20%), acid gama-linoleic (44-50%) și acid linolenic (30-35% ) și sunt în principal Omega 3 si 6. Omega 6 este, de asemenea, cunoscut sub numele de acid gama-linoleic. (G.L.A.) G.L.A. este necesar organismului pentru a produce compusi necesari pentru a vindeca tesutul cicatricial și a menține pielea moale, mătăsoasa, catifelata. În plus față de o concentrație mare de EFA, uleiul de Rosa Mosqueta contine acid transretinoic, o forma naturala de vitamina A. Acest compus natural este o parte din explicația faptului ca uleiul de Rosa Mosqueta si cremele sunt atat de eficiente pentru cicatrici și anti-îmbătrânire, inclusiv pigmentare.

Descoperire științifică medicală

Proprietățile unice ale uleiului din semințe de Rosa Mosqueta au fost descoperite printr-un proiect de cercetare planificat. O echipa de cercetatori de la Facultatea de Chimie si Farmacologie de la Universitatea din Concepcion, cea mai prestigioasa Universitate privată din Chile, a finalizat un studiu în 1983, în scopul de a evalua acțiunea pozitivă a uleiului în procesul de regenerare a pielii.

Acest studiu de doi ani s-a axat pe efectul cicatrizant al uleiului. În acest timp, un preparat de ulei a fost aplicat la 180 de pacienti cu cicatrici chirurgicale, traumatice si post-ardere, precum și la un grup care suferă de imbatranire prematura. Rezultatele au fost remarcabile. S-a constata ca uleiul de Rosa Mosqueta a produs o acțiune eficientă de regenerare pe piele. Aplicarea continuă a uleiului a ajutat la atenuarea cicatricilor și ridurilor, precum si la prevenirea îmbătrânirii premature și în recâștigarea culorii si tonului natural al pielii.

De atunci, numeroase studii privind acest ulei au fost finalizate la diverse universități din Chile și alte țări cu accent pe utilizarea clinică și terapeutică a aestuia. Constatarile de la Universitatea din Concepcion, Chile au deschis ușa pentru utilizarea sa în produsele pe bază de plante și in industria de cosmetice. Astăzi este folosit la nivel mondial în domeniul medical și cosmetic. Acesta este, de asemenea, utilizat cu succes ca un ingredient activ special de către mai multe firme cosmetice de prestigiu din Europa, America de Nord și America Latină.

În 1988, doi cercetatori – Dr. Berta Pareja de la Facultatea de Farmacologie și Biochimie din Peru și R. Kehl Horst, de la Școala de Farmacologie, Universitatea din Missouri, au identificat cu succes prezența acidului retinoic ca componenta responsabila pentru proprietățile farmacologice remarcabile ale uleiului. Acidul retinoic este un derivat de retinol (vitamina A) și este marcat ca  tretinoin. Efectele terapeutice ale aplicării tropicale de tretinoin in tratamentul unei varietati de tulburări dermatologice au fost bine cercetate și recunoscute de aproape 30 de ani. Cele mai semnificative rezultate au fost obținute în tratamentul foto-imbatranirii pielii, pielea afectata de expunerea excesivă la soare. Tretinoinul poate produce schimbări rapide și pozitive în piele, fara efecte adverse secundare, deoarece acidul retinoic conținută în uleiul de Rosa Mosqueta este într-o stare naturală, ca parte a unui sistem complex de acizi grași nesaturați. Prin urmare, acțiunea sa este controlată și eliberată lent de natura, eliminând riscul de supradozaj.

Acizii grași esențiali sunt necesari pentru a produce anumite substante, numite prostaglandine, care sunt utilizate pentru a repara tesutul pielii. Rezultate similare au fost gasite de catre medicii si cercetatorii de la Clinica de Dermatologie, Universitatea din Sevilla, Spania. Dr. Leonardo Rusowsky, chirurg la Spitalul Enrique Deformes în Santiago, Chile, în calitate de președinte al Corporației pentru ajutorul acordat copiilor cu arsuri cerceteaza în prezent proprietățile de vindecare ale uleiului și a declarat că aceasta îmbunătățește textura și calitatea pielii prin creșterea elasticitatii, aplatizeaza cicatricile și îmbunătățește culoarea cicatricilor si pielea din jur.

Ulei de Rosa Mosqueta dispune de proprietăți uimitoare de vindecare și de înfrumusețare, bine cunoscute de către chilienii nativi de generații, și, recent, validate de către cercetătorii științifici din intreaga lume!

Crema faciala antirid cu ulei de trandafir

Despre maces