Procesul de îmbătrânire poate avea impacturi si / sau efecte multiple asupra coloanei vertebrale, cu simptome nenumărate. Unele simptome  mai severe ale conditiei de baza pot include dureri de gat, dureri de spate, dureri nervoase de sciatica, de asemenea, cunoscute sub denumirea simpla de sciatica. Unele consecințe ale îmbătrânirii care duc la dureri sunt bolile degenerative de disc, stenoza spinala și hernia de disc. În plus față de aceste condiții sau patologii, o persoană poate dezvolta pinteni ososi, osteofitoza sau poduri osoase de la un corp vertebral la altul, osteoartrita, disfuncție in articulatia sacroiliacă, precum și o multitudine de alte patologii.

Sciatica este adesea o consecință a una sau mai multe dintre condițiile menționate mai sus. Termenul medical folosit pentru durerea nervului sciatic, de asemenea, cunoscut sub numele de sciatica, este radiculopatie. Radiculopatia este un termen care înseamnă, în limba engleză că discul între organismele vertebrale este în afara poziției și este iritant pentru rădăcina nervoasa a nervului radicular. Sciatica poate fi experimentata în orice punct de-a lungul traseului nervului. Concret, sciatica este un simptom sau un set de simptome. Durerea nervului sciatic nu este diagnosticul final, ci mai degrabă o expresie a durerii in sine. În expresia sa cea mai simplă, sciatica este durerea care radiază în general, peste fese și pe unul sau ambele picioare. Pot exista mai multe cauze sau factori care contribuie la ceea ce am denumit în mod obișnuit ca sciatică.

Sciatica, poate varia de la un usor disconfort in fese sau in spatele genunchiului la o sentatie severa,  debilitanta, și chiar la o durere paralizantă. În cele mai multe cazuri, durerea nervului sciatic va afecta sau influența doar o parte a corpului ; durerea poate fi limitata la o singură regiune sau se poate exprima in toata calea nervoasa în josul piciorului și chiar și în degetele de la picioare. Durerea poate varia de la un disconfort ușor și furnicături la o senzație de arsură, care se agraveaza dupa sedere. Slăbiciunea, pierderea de sentiment, și chiar pierderea functiei poate fi o consecință a sciaticii. Deoarece condiția este un simptom și nu diagnosticul final, în cazul în care aceasta dureaza mai mult de 48 pana la 72 de ore, ar trebui sa se consulte un medic.

Boala degenerativa a discului este doar o cauza de durere a nervului sciatic. Cu toate acestea, este una dintre cele mai comune, dacă nu cele mai comune, din numeroasele cauze ale sciaticii si nu numai, ci, de asemenea, si ale durerilor de spate si de gat. Boala degenerativa a discului este una dintre cele mai greșit înțelese dinte toate patologiile spinarii. Deoarece este numita “degenerativa”, de multe ori oamenii presupun că există o progresie, în cele din urmă agravandu-se cu vârsta. De fapt, opusul pare să fie adevărat, degenerarea discurilor intervertebrale este o consecinta naturala a procesului de imbatranire. Durerea asociata cu boala degenerativa a discului, cum ar fi sciatică sine, variază în expresia ei de la ușoară până la severă. Boala degenerativa a discului este, de fapt, complet etichetata in mod gresit, pentru că nu este nici degenerativa, în sensul că aceasta este o patologie în curs de desfășurare, nici nu este o boală în sensul de boală. Dacă suntem diagnosticati cu boala degenerativa a discului, nu sunt sortiti la o progresie care în cele din urmă duce la invaliditate, ci, mai degrabă, este în putereanoastra să ne ocupam în mod eficient de simptomele de durere de spate si sciatica.

Multe fenomene progresive odata varsta sunt o consecință a unui complex de probleme legate de imbatranire, combinate cu atrofie musculara, din cauza unui stil de viață sedentar, și încercarea corpul nostru de a consolida curburile primare și secundare ale coloanei vertebrale. Pentru ca stam inr-o pozitie verticala, curburile secundare, cele din regiunile cervicale si lombare ale coloanei vertebrale intra sub stres si presiune extraordinară, mai ales pe masura ce imbatranim si muschii se atrofiaza. Combinatia dintre slăbirea musculara, îmbătrânire, precum și alți factori, duce la un răspuns adaptativ al organismului, în special al coloanei vertebrale, de a consolida o zonă aflată sub stres. Podurile osoase, de asemenea, cunoscute sub numele de osteofite, apar ca un răspuns adaptativ la slăbirea mușchilor responsabili pentru sprijinirea curburii coloanei vertebrale, în special a curburii secundare. Această condiție poate fi evitată printr-un program de exercitii fizice si stretching pentru a menține acesti mușchi, evitând excesul de stres și presiune.

Bolile degenerative de disc, stenoza spinala, hernia de disc, și chiar si osteofitoza pot fi eficient abordate prin adăugarea unui exercițiu individualizat și inteligent menținut și a unui program zilnic de intindere.

 

Tratament naturist sciatica

Despre coloana vertebrala