Există unele remedii simple si ușoare pentru a oferi luminozitate tenului mod natural. Este important de menționat faptul ca acest proces de infrumusetare nu se întâmplă peste noapte, indifirent dacă remediul este natural sau nu. Aplicarea unueia sau mai multor căi de atac în mod constant în fiecare zi va ajuta la obtinerea de rezultate mai rapide.

• Migdalele

Se înmoaie peste noapte patru migdale și paseaza pana se obtine o pastă fină care se amesteca cu lapte. Se aplica pasta pe piele înainte de a merge la culcare și se lasă peste noapte sa actioneze. Se  recomandă sa faca acest lucru zilnic timp de 15 zile, iar apoi se reduce la o dată pe săptămână. Se poate folosi, de asemenea, ulei de migdale intr-o masca cu alte ingrediente prin amestecarea a 1/2 lingurita de ulei de migdale cu o 1 lingurita de lapte praf, miere si suc de lamaie, iar apoi se lasa masca sa actioneze timp de 10 până la 15 minute.

• Lămâile

Lemaia este un agent natural de albire de multe ori folosit pentru a ameliora petele intunecate individuale de pe piele și poate fi folosita pentru a imbunatii aspectul pielii de ansamblu. Aceasta poate fi utilizata pe cont propriu aplicată de două ori pe zi sau într-o mască. Se amesteca pulbere de lemn de santal in părți egale de suc de lamaie, rosii si castraveti pentru a face o pasta. Se aplica pasta pe piele și se lasă până când se usucă.

• Cartofii

Cartofii sunt un alt agent de albire natural. Se pot aplica felii de cartofi la nivelul pielii, sucuri de cartofi sau o mască care conține cartofi. Pentru a obține sucuri, se face un piure de cartofi si se pune într-o pânză de muselină. Se strange piureul pentru a elibera sucul într-un castron. Se aplica sucul direct pe piele. Se poate, de asemenea, amesteca sucul de cartofi, în părți egale, cu suc de lamaie. Se lasa amestecul timp de 15 minute și apoi se clătește.

• Portocalele

Un alt tratament naturist pentru pielea inchisa la culoare este aplicarea unei măști de portocale și caș. Cojile de portocale uscate complet se piseaza într-o pastă cu caș. Se aplică pasta pe piele și se lasă timp de 15 minute, apoi se clăteste.

• Uleiul de macese

Uleiul este extras din semințe de trandafir salbatic Rosa Mosqueta care creste in salbaticie in Chile. Acesta a fost folosit in scopuri cosmetice de nativii din Chile timp de secole. Poate fi aplicat direct pe piele și este ușor de absorbit. Ulei de trandafir salbatic este bogat în vitamine antioxidante benefice și acizi grași esențiali, și este utilizat în principal pentru a proteja, vindeca si hrani pielea.

 

 

 

 

Este bogat in acid ascorbic, sau vitamina C, un agent natural de albire a pielii, și este adesea folosit pentru a ameliora petele de varsta, pistruii și zone de hiperpigmentare.

Ulei de trandafir salbatic conține niveluri ridicate de acizi grași nesaturati – inclusiv acid linoleic 47 la suta si 33 la suta acid linolenic – ambele cu proprietati calmante. Potrivit Universitatii din Maryland Medical Center, acidul linoleic poate ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii cum ar fi eczemele.

Uleiul de Rosa Mosqueta este un hidratant natural, utilizat pentru a hidrata si hrani pielea de pe fata, mâini și picioare. Calitățile emoliente si hidratante se datoreaza conținutului său ridicat de acid oleic, un acid gras omega-9.

Uleiul de măceș poate fi folosit in lupta împotriva ridurilor de la arsurile solare. Cercetările realizate de Dr. Bertha Pareja și Dr. Horst Kehl au sugerat faptul că aplicațiile de zi cu zi de ulei de trandafir salbatic, au ajutat la reducerea ridurilor si la estomparea daunelor soare la 20 de femei cu varste cuprinse între 25 și 35 de ani, care au folosit uleiul timp de patru luni. Uleiul de trandafir salbatic poate datora proprietățile sale de întinerire faptului că acesta conține o sursa naturala de acid trans-retinoic – o vitamina A -, precum și un pretios antioxidant – vitamina E.

Uleiul de trandafir salbatic poate ajuta la diminuarea cicatricilor. Este bogat in licopen, care poseda calitati antioxidante. Cercetatorii chilieni au efectuat un studiu de doi ani pe 180 de pacienti cu cicatrici de la interventii chirurgicale, traumatisme și arsuri, și a constatat că uleiul de trandafiri salbatic a contribuit la regenerarea pielii si atenuarea cicatricilor.

 

Ulei de fata regenerator

Remodelare corporala