Ați observat vreodată că de multe ori atunci cand va doare spatele simtiti o durere si la nivelul picioarelor?  Este posibil sa nu realizati acest lucru, dar aceste două tipuri de dureri sunt conectate unele de altele. Cum? Vom detalia acest aspect mai departe in acest articol.

Când ne confruntam cu probleme severe de spate, putem simțim de multe ori anumite sentimente de rigiditate și tensiune în picioare la fel de bine. Si vice-versa se aplică de asemenea. Cei cu dureri de picioare de multe ori au tendința de a dezvolta dureri de spate. Desigur, ele pot să apară separate, dar cele mai multe ori nu; durerile de spate și de picior sunt inter-conectate. Deci, ce se poate face in aceasta privinta?

Experimentam aceste doua tipuri de dureri inter-conectate dintr-un motiv foarte simplu – spatele și picioarele sunt conectate intre ele! Muschii spatelui au o legătură directă cu cei din zonele de șold și picior. De fiecare data cand se misca picioarele, muschii spatelui sunt pusi si ei in acțiune. Dacă intr-un fel sau altul muschii de la nivelul piciarelor sufera injurii, atunci si muschii spatelui simt disconfort de asemenea , deoarece asupra acestora se manifesta o presiune care in mod normal nu ar trebui sa fie prezenta.

Muschii spatelui trebuie sa faca un efort foarte mare pentru a sprijini întregul corp, si vor putea indura aceasta presiune doar până la un anumit punct, dincolo de care vor ceda. Acum incepe sa aiba sens legatura  dintre durerile de spate si problemele de la nivelul picioarelor?

În condiții naturale, mușchii picioarelor și spatelui ar trebui să lucreze în armonie completă și totală. Dacă există o tensiune în oricare dintre acestia, aceasta va provoacă un dezechilibru delicat, provocând atât dureri de spate cat și dureri de picioare. Dacă ați avut ocazia sa experimentati vreodata dureri severe de spate, ati avut probabil ocazia si sa observati ca picioarele au devenit încordate, de asemenea. Deci, acest lucru arată ca aceste dureri sunt, într-adevăr, conectate și că neglijarea durerii intr-o parte poate provoca in egala masura, dacă nu chiar mai mult, un prejudiciu in alte parte.

Mai există încă un motiv pentru care durerile de spate si picioare sunt conectate. Nervii din spate sunt conectati cu nervii de la picioare. Acest lucru, de asemenea, explica de ce apar dureri extreme și disconfort în picioare atunci când aveți dureri severe de spate.

Știați că purtarea unui tip greșit de încălțăminte v-ar putea afecta, de fapt, atât spatele cat și picioarele? Spatele tinde să primeasca un anumit nivel de șoc atunci cand mergem pe jos. Această acțiune de tamponare este automată și este greu de observat de noi, până când vom face acest lucru pe o încălțăminte necorespunzatoare. Efectuarea de exercitii pe anumite tipuri de incaltaminte, corespunzatoare aceste activitati, este de multe ori un accesoriu in sală de gimnastică, care este neglijat, ceea ce duce la durere si disconfort mult la un moment ulterior. Femeile care poarta tocuri cui sau tocuri înalte tot timpul sunt supuse celui mai mare risc de a experimenta dureri de spate și de picioare mai tarziu.

Există unele cazuri medicale în care pacientul prezintă dureri de spate continue. În astfel de circumstanțe, acesta ar putea avea nevoie de interventie medicala. Dar, pe ansamblu, ne putem atenua ușor durerile de spate și durerea de picioare prin a face câteva modificări in viața și in stilul nostru de viață. Purtarea de încălțăminte corespunatoare, evitarea ridicarii de greutati mari și prevenirea prejudiciilor la nivelul spatelui si picioarelor în măsura în care este posibil este foarte importanta pentru a nu experimenta  aceste dureri insuportabile si persistente, care ne afecteaza calitatea vietii!

 

Tratament naturist dureri de picioare

Despre coloana vertebrala