Pielea sanatoasa are o textura fina si o aparenta moale si supla. Pentru a realiza acest efect, conținutul de apă al pielii trebuie să fie suficient de substanțial pentru a mentine flexibilitatea, care confera o senzati de moale la atingere. Pentru a asigura hidratarea, stratul exterior al pielii este protejat sa nu pierda apa de glandele sebacee care produc sebum. Sebumul este un amestec complex de acizi grași, ceara, si alte substante chimice naturale care formează o barieră împotriva evaporării apei. În cazul în care pielea nu are sebum suficient, acesta pierde apa si se poate simti uscata și strânsa. Aceasta urcaciune este o condiție neplăcuta  a pielii și are ca rezultat descuamarea, care pot fi însoțita de mâncărime și crăpaturi sau încrețituri. Aceste simptome sunt cauzate într-o varietate de moduri.

Din păcate, pe masura ce inaintam in varsta, numărul de glande sebacee din piele sunt reduse. Cantitatea de ulei secretat pe suprafața pielii de aceste glande este, prin urmare diminuata, și, ca rezultat, pielea isi pierde capacitatea de a reține umezeala.

Pielea uscata poate fi, de asemenea, ereditara. În cazul în care rudele suferă de piele uscată, exista mai multe sanse de a dezvolta conditia. Pielea poate deveni uscata, de asemenea, de la elementele de mediu. Factori cum ar fi un climat cald, uscat, conditii de vant sau expunerea la soare prea mult va diminua capacitatea pielii de a reține umiditatea, cauzand contractarea și craparea sa.

Este esențial sa menținem pielea hidratata in timpul acestor conditii de vreme sau mediu. Acest lucru poate fi realizat prin aplicarea de zi cu zi a unui hidratant eficient, care nu numai că înlocuiește umiditate pierduta, dar, de asemenea, protejeaza pielea proaspăt hidratata pentru a preveni pierderea de apă în continuare. Pielea care este hidratata,isi va menține nu numai sănătatea, ci, de asemenea, si un aspect tineresc, fără denivelari si riduri.

Brizele de iarnă sunt revigorante, dar absorb umezeala de pe piele. Semineul, soba sau alte unelte de incalzire  ne ofera caldura, dar aerul devine uscat. Un duș fierbinte se simte minunat, dar spala si uleiurile naturale ale corpului. Satul in soare fara protectie solara de asemenea se poate adăuga la factorii rapunzatori pentru uscarea pielii.

Deci, cum ne descurcam cu o piele uscata, aspră, care devine roșie si capata senzația de mâncărime, sau chiar se crapa?

Exista o multime de moduri pentru a face acest lucru :

-  alegerea de produse hidratante potrivite pentru tipul de ten si folosirea acestora în mod corect este critică! Evitați spălările corporale prin spumare, baile cu bule si sapunuri care conțin detergenți și parfumuri puternice (acestea ar putea elimina uleiurile naturale ale corpului).

- in schimb, incercați sapunuri care conțin ulei de măsline sau alte ingrediente naturale, produse blande de curățare si spalare a a corpului.

- când vine vorba de cremele si lotiunile faciale, citiți etichetele! Uitati-va daca contin glicerina, unt de Shea, ceramide, acid stearic – toate acestea sunt agenti bogati de hidratare. Aplicati cremele hidratante in timp ce pielea este inca umed (dupa ce vă spălați fața ta sau faceti duș.)

Ce să faceti:

- Baie sau duș cu apă caldă, nu fierbinte

- Limitati timpul pentrwcut in baie la 5 minute pe zi. Rezistati tentatiei de a persista in apa fierbinte, pentru a nu curati coprul de toate uleiurile naturale.

- Adăugați un ulei de baie după ce pielea a absorbit apa.

- Stergeti-va usor cu un prosob moale si fin cand iesiti din baie sau din piscină.

- Clătiți clorul si apa sarata

- Aplicati-va o crema hidratanta imediat dupa baie.

- Folositi un sapun hidratant sau unul pentru pielea sensibila.

- Cititi etichetele produselor de ingrijire si igiena personala ; evitati-le pe alea care contin alcool.

- Umidificati-va casa în timpul iernii sau pe tot parcursul anului, dacă locuiți într-un climat uscat.

- Adresați-vă medicul dermatolog pentru a va recomanda o crema hidratanta non-comedogenica.

- Beti multa apă. Stratul superior al pielii contin aproximativ 10% apă, în timp ce cele mai profunde straturi ale pielii contin aproximativ 60%.

- Adoptati o dietă echilibrată. Fructele, legumele și fibrele furniza fluide si nutrienti importanti pentru piele.

- Practicati sport, nimic nu poate fi mai bun…

 

Ser revitalizant antirid

Tratamente faciale