Ce sunt paraziti intestinali? Acestia pot fi definiti ca niste paraziți care tind să populeze tractul gastro-intestinal. Sunt răspânditi la om de multe ori din cauza unei igiene precare din cauza acumularii de fecale, împreună cu contactul cu animalele, și alimentelor fierte insuficient care conțin paraziți.

Deși nu ne place să vorbim despre asta, chiar și aceia dintre noi care trăiesc în vestul modern sunt sensibili la mai multe tipuri de paraziti intestinali. Chiar și cu măsuri sanitare stricte, aceste creaturi plictisitor de mici pot ajunge la noi prin apa care nu a fost corect tratata, sau prin alimente, cum ar fi carnea insuficient gatita. Organismele microscopice pot ajunge in corpul prin caile nazale, calea bucala, sau chiar prin intermediul piciarelor sau mainilor in contact cu solul sau alt mediu infectat.

Odată ce își fac drum prin apararea exterioara a corpului, paraziti intestinali isi face apoi drumul si spre tractul intestinal, în care acestia se dezvolta si se multiplica consumand substantele nutritive din mesele noastre înainte de a putea ajunge in fluxul de sânge. Acestia produc o respiratie groaznica, diaree și cercuri intunecate la ochi. Unii viermi, cum ar fi tenia, ne va determina să consumam în mod constant produse alimentare, dar ne va face sa ne simtim slabiti si anemici chiar și după mese. Unii ar putea produce, de asemenea, constipatie si iritatie la nivelul rectului, producand mancarimi.

Acesti paraziti pot cauza probleme, cum ar fi constipația, balonarea abdominala si alte probleme de sanatate. Unele dintre aceste simptome pot include anemie, diaree, tulburări digestive sau un sistem imunitar scăzut. Există peste 100 de tipuri de acesti paraziti care pot exista în corpurile noastre.

Oamenii care au paraziti intestinali cele mai multe ori sunt subnutriti, și sunt infectati cu bacterii virale sau fungice. Acestia  sunt la risc pentru alte probleme de sanatate, deoarece parazitii afecteaza sistemul imunitar al organismului, care are rolul de a lupta impotriva bolilor.

Atunci când nu putem elimina corect produsele de deșeuri, se formeaza un habitat perfect pentru paraziți. Toxinele si materiile fecale acumulate tind să se depuna pe pereții colonului, acesta fiind locul in care vor trăi paraziti. O modalitate de a combate această problemă ar fi un program de curățare a colonului. Acumularea materiilor fecale vine de la constipatie si diete sărace, inclusiv alimente prelucrate, care sunt bogate in grasimi si zahar.

Cele două tipuri frecvente de paraziti intestinali sunt protozoarele și viermi intestinali. Dacă credeți că ați putea avea unul dintre acesti paraziti, adresati-va unui medic pentru a efectua teste. In cazul in care paratii sunt prezenti, exista disponibile terapii pentru tratamentul acestora.

Ce puteți face pentru a combate paraziții intestinali

In afara de ne a va asigura că apa este curată și carnea este gătită în mod corespunzător, dacă se întâmplă ghinionul de a suferi de paraziti intestinali precum tenia sau oxiurii, exista cateva masuri pe care ii puteți lua pentru a ajuta la eliminarea in mod natural a aceastei amenințari din organism. Primul lucru pe care ar trebui să-l luati în considerare este consumul de mai multe fructe și legume proaspete, și eliminarea alimentelor care contribuie la creșterea acestor paraziti, inclusiv untul, smântâna, uleiurile rafinate și, mai presus de toate, carnea.

Usturoiul este, de asemenea, o modalitate buna de a ucide aceste gazde nedorite. De fapt, anticii chinezi,  grecii, precum și romani, foloseau usturoiul pentru a-i ajuta la combaterea parazitilor intestinali. Compușii sulfurici ai usturoiului ajuta laexpulzarea acestor viermi intestinali. Cel mai bun mod de a obține aceste beneficii ale usturoiului este de a consuma 2-3 catei proaspeti  dimineața, mestecandu-i foarte bine pentru eliberarea compusilor puternici precum alicina, care sunt capabili sa ucida  parazitii.  Pentru cei care nu suporta aroma puternic mirositoare a usturoiului, pot folosi capsule pe baza de extract de usutroi.

Trtament naturist impotriva parazitilor intestinali