Sistemul digestiv este predispus la prejudiciii grave dacă traumatismele sau evoluțiile pe termen lung distrug tesutul sanatos. Poate că, din toate problemele majore care necesită tratament medical de urgență, hemoragia digestiva superioara este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai periculoase. Având în vedere faptul că pacienții cu hemoragii gastro-intestinale superioare pot pierde rapid cantități mari de sânge, tratamentul trebuie să fie aplicat rapid și în mod corespunzător. Cu toate acestea, acest tip de hemoragie internă poate fi cauzată de metode de tratament sărace conectate la o asistență medicală anterioară.

Unele din cauzele majore pentru hemoragie digestivă superioară includ ulcere în esofag, stomac sau duoden. Aceste ulcere pot fi formate ca urmare a complicațiilor cu medicamente sau a stresului nejustificat cauzat de abuz sau maltratare. La pacienții care iau antialgice, în special, poate apărea un ulcer de la acumularea de acizi. De exemplu, ibuprofenul, care este, în general, considerat o opțiune de tratament în condiții de siguranță pentru mulți și este chiar vândut peste tot, poate contribui la formarea ulcerului.

Dezvoltarea cancerului de stomac, de asemenea, a fost interconectata cu hemoragia digestivă superioară, și anume ca o cauza pentru sângerarea și ulcere, care pot contribui la formarea de tesut canceros. Dacă un medic nu este atent în tratarea ulcerelor peptice, acestea ar putea crea complicații suplimentare, ducand la cresterea sanselor pacientului de a dezvolta cancer de stomac. Tipurile de cancer la stomac si esofag s-au dovedit a provoca hemoragie digestivă superioară.

Greșelile chirurgicale pot contribui, de asemenea, la hemoragii gastro-intestinale superioare. În cazul în care o procedură este slab realizata, rezultatul ar putea crea probleme în sistemul digestiv, provocând fie direct, o sângerare la nivelul intestinului sau contribuind la posibilitatea de complicații ulterioare. Precum in toate procedurile, medicii trebuie să fie deosebit de atenți în timp ce lucrează în cadrul sistemului digestiv, deoarece aceste organe, în special, conțin adesea bariere speciale de mucus si acizi pentru a-si finaliza funcțiile corporale.

Tratament natural pe bază de plante si dieta pentru ulcerele sangeroase

Împreună cu tratamentele convenționale, oamenii folosesc adesea tratamente complementare, printr-o alimentatie si suplimentare corespunzatoare. Sângerarea ulcerelor poate deveni o urgență medicală într-o perioadă scurtă de timp. Tratați-le sub supravegherea unei persoane calificate în domeniul îngrijirii sănătății.

Dieta

Alergiile alimentare sunt de obicei asociate cu iritație și inflamație a mucoasei intestinale. Evitarea alergenilor alimentari cunoscuți poate accelera vindecarea si reduce sansa de recurenta a ulcerului peptic. Conform lui Joseph Pizzorno Jr., dietele bogate in fibre sunt legate de rate mai mici de ulcere duodenale. El recomanda încorporarea de fibre suplimentare, cum ar fi semintele de in macinate, psyllium, pectina sau guma de guar, intr-o dieta bogata in alimente vegetale. Sucul de varza cruda este, de asemenea, foarte recomandat, din cauza conținutului său ridicat de glutamina. Glutamina oferă combustibilul necesar pentru ca celulele mucoasei peretelui intestinal sa se regenereze.

Suplimente nutritive

Completarea unei diete care contine alimente bogate in fibre, cu suplimente nutritive poate sprijini, de asemenea, procesul de vindecare. Vitaminele A si E sunt de ajutor pentru a inhiba dezvoltarea ulcerelor de stres și menținerea integrității mucoasei intestinale. Zincul și probioticele au un efect protector asupra mucoasei gastrice prin creșterea producției de mucina, repararea tesuturilor si imbunatirea functiei imunitare. Pizzorno recomandă flavonoide, vitamina C, glutamina si subcitrat de bismut. Înainte de a va trata cu suplimente, consultati un medic holistic calificat.

Medicina botanica

Licorice este cea mai utilizata planta, deoarece contine flavonoide care inhiba creșterea de H. pylori, principalul responsabil pentru ulcere recurente. Stimulează, de asemenea, producția și secreția de mucus, dar trebuie să se amestecă cu saliva pentru a fi eficienta. Comprimatele masticabile sunt cea mai bună formă. În caz de hemoragii intestinale active, se recomandă rubarba datorită calităților sale astringente. Bananele plantain au dovedit ca pot stimula cresterea celulelor mucoasei.

Stilul de viață

Chiar daca stresul nu este considerat o cauza directa a ulcerului peptic, acesta poate contribui cu siguranță la agravarea simptomelor și o vindecare lentă. În cazul în care stresul este un factor iar reprimarea emoțiilor împiedică vindecarea, auto-exprimarea și angajarea într-un program de reducere a stresului poate ajuta. Miscarea regulata sau exercitarea de zi cu zi și tehnicile de relaxare, cum ar fi rugăciunea, meditația și yoga, pot promova vindecarea emoțională și fizică. Fumatul poate agrava ulcerele gastrice si ar trebui evitat.

 

Tratament naturist hemoragie digestiva