Febră se referă la o conditie medicala a corpului în care temperatura trece de normal. De asemenea, s-a constatat că starea de funcționare a corpului este perturbată. Este o conditie de sănătate comună intalnita în fiecare grupă de vârstă.

Cauzele febrei comune

Febra apare în mod normal cu dureri de cap si dureri ale corpului, si cu frisoane ușoare. În cazul în care creste respirația și pulsul, de asemenea, crește si febra. Cu toate acestea, principala cauza a febrei comun este acumularea de materie morbide în cadrul sistemelor din organism. Acest lucru este, în general, datorat nivelului de trai impropriu și obiceiurilor alimentare nesanatoase. Prin urmare, febra este procesul natural care acționează asupra organismului pentru a scapa de toxinele prezente în organism.

Febra este de obicei buna pentru noi

Este uimitor faptul ca, desi  noi ca oameni am evoluat, știința și cercetărea au evoluat, mentinem totusi niste miturile medicale care nu au de fapt nici un temei medical sau științific, dar continuă să persiste. Unele mituri, precum ca bacteriile, grăsimile, zaharurile, colesterolul si expunerea la soare, pentru a numi doar câteva, toate sunt rele pentru noi. Realitatea nu este totusi aceasta, este vorba doar de masura in care beneficiem de toate aceste lucruri, care sunt absolut esențiale pentru o sanatate buna.

Cei mai mulți oameni cred că febra este “rea”, pe când, în realitate, opusul este adevărat. Majoritatea starilor de  febra sunt foarte bune pentru noi, de fapt, sunt esențiale pentru menținerea sănătății. Majoritatea oamenilor vor face tot ce pot pentru a nimici o febră de la primul semn al prezenței sale, de obicei, cu medicamente periculoase. Acesti oameni nu isi inteleg  destul de bine corpul și modul în care aceasta funcționează, pentru a realiza ca de fapt ei sabotează procesul de vindecare.

Febra este raspunsul organismului la invadarea unor organisme, carora sistemul imunitar,în primul rând macrofagele, nu le fac fata. Febra nu doar creează un mediu neospitalier pentru microbi (cei mai multi sunt ucisi intre 38,5-39,5 grade C)ci, de asemenea, stimulează mai multe dintre celelalte ajutoare ale sistemului imunitar, cum ar fi anticorpii, celulele albe din sânge, interferonii, etc,  făcând raspunsul imun mult mai puternic.

Mai degrabă decât sa actionam împotriva febrei, ar fi o idee mai bună sa nu intervenim, astfel încât aceatsa să isi poată face munca. Recomandările ar fi sa se consume o cantitate mare de fluide, cum ar fi ciorbe, ceaiuri, si apă, si nu mancaruri solide dearece febra incetineste digestia. Pentru a ne simti mai confortabil, putem reducetemperatura exterioara prin ventilatia aerului, un dush cu apa cadă, o plimbare de seara  în aer racoros, un prosop umed pe corp. Nu în ultimul rând, avem nevoie de multa, multa odihnă iar febra sa-si urmeze cursul.

Nu este cazul de obicei,insa  există desigur, unele situatii in care febra poate fi un semn al unei afecțiuni subiacente severe. Potrivit Dr. Joseph Mercola, febra necesită o atenție medicală, atunci când crește foarte mult, foarte repede, atunci când acestea estemai mare de 38 grade C pentru sugari, 39 grade C pentru copiii de 3-36 luni, si 40 pentru toată lumea. Dacă nu suntem siguri de gravitatea sau semnificația oricarei condiții, trebuie să consultam întotdeauna un medic, cât mai curând posibil.

Remedii naturale  utile pentru febra

- Busuiocul  este într-adevăr o cale de atac eficientă pentru febra. Se recomandă o cana de decoct de busuioc în fiecare zi pentru a avea cele mai bune rezultate.

- Schinduful se dovedește a fi  un remediu eficient pentru febra comuna. Se recomandă o cana de ceai din schinduf consumata zilnic, pentru o ameliorare rapida.

- Sofranul în formă de decoct este, de asemenea, de ajutor în tratarea febrei comune.

- Stafidele pot fifolosite ca un medicament eficient pentru vindecarea febrei. Se fierb aproximativ 25-30 de stafide în jumătate de cană de apă și se face un decoct. Se adauga o lingurita de suc de lămâie si se consuma de două ori pe zi.

- O lingurita de miere adaugata la o cana de suc de caise, se consuma în timpul febrei pentru a avea rezultate.

- Sucul de grapefruit si portocale amestecat cu aceeasi cantitate de apă trebuie să fie consumat zilnic pentru a oferi ajutor imediat in febra si a ajuta la recuperare .

Recomandări dietetice pentru reducerea febrei:

Se recomandă ca in prima săptămână pacientul să consume mult suc de portocale si apa. Odată ce temperatura ajunge  la normal el poate merge pe o dieta bogata in fructe timp de patru zile. Mai târziu ar trebui să treacă la o dieta hranitoare si sanatoasa, inclusiv legume crude sau fierte usor si fructe proaspete.

 

Tratament naturist febra