Sistemul nostru imunitar ne ajuta la protejarea organismului şi prevenirea bolilor. Bacteriile, ciupercile şi viruşii sunt întotdeauna in încercarea de a ne invada corpul. Sistemul imunitar menţine un control asupra lor prin recunoaşterea acestor invadatori si rezistenta lor. Imunitatea distruge aceste microorganisme, atunci când ele atacă, şi ne menţine corpul sănătos. Imunitate scăzută implică faptul că sistemul imunitar este slab şi nu este în măsură sa protejeze organismul. Acest lucru face ca organismul sa fie mai predispus la boli, infecţii şi boli.

Imunitatea natural dobândită sau imunitate artificial dobândita poate fi atât activă cat şi pasivă. Imunitatea pasivă constă în anticorpi produsi şi transferati la o altă persoană sau un organism de animal. De exemplu, copii se nasc cu imunitate pasivă sau anticorpi transferati din placenta mamei. Imunizarea pasiva este o protecţie de lungă durată, în formă de preparate injectabile care poartă anticorpii produşi într-un alt organism. Protectia împotriva hepatitei şi a tetanosului sunt cazuri de imunizare pasivă.

Simptomele de imnunitate scăzuta

1. Infecţii cronice

2. Gripa si raceli frecvente

3. Umflarea ganglionilor limfatici

4. Frecvente leziuni herpetice si herpes genital

5. Sentimentele de oboseaza sau epuizare

6. Cancer.

Remediile naturale pentru imunitate scazuta sunt disponibile pentru a preveni bolile si pentru a mentine organismul în formă şi sănătos. Exista numeroase remedii pe baza de plante cunoscute pentru îmbunătăţirea sistemul imunitar, astfel încât acesta să funcţioneze la nivelul său optim. Imunitatea scăzută poate fi cauzata de stres, nutriţie proastă, produse chimice, aditivi alimentari şi obiceiurile din stilul de viata. Aceasta poate fi provocata, de asemenea, si ca urmare a tratamentelor medicale sau din cauza imbatranirii. Aceşti factori reduc imunitatea şi predispun la toate tipurile de infectii.

Remedii naturale pentru imunitate scăzută şi prevenirea bolilor:

1. Dieta sanatoasa: Mentinerea unui regim alimentar sanatos, care ofera hrana esenţială este una dintre cele mai bune remedii naturale pentru imunitate scazuta. Anumite legume, cum ar fi conopida, napii, ridichile şi broccolii sunt stimulatoare de imunitate şi ar trebui să fie incluse în dieta. Fructele proaspete şi legumele conţin vitamine şi minerale necesare pentru buna funcţionare a sistemului de apărare. Vitamina C este esentiala pentru stimularea imunităţii, deoarece acesta creşte producţia de celule albe din sânge care luptă împotriva bolilor. Lămâile, căpşunile, papaya si rosiile sunt bogate in vitamina C. Consumul de lapte oferă proteine ​​si hidrati de carbon necesare pentru a stimula activitatea de apărare a organismului. Iaurtul creste, de asemenea, producţia de celule albe, precum si vitamina C. Fructele de padure, semintele de in, nucile, morcovii si ceaiul verde sunt de ajutor în stimularea sistemului imunitar.

2. Exerciţiul fizic: Este esenţial să se urmeze un regim de exercitii fizice regulate pentru a menţine corpul în formă şi pentru a creşte imunitatea scazuta a organismului. Meditaţia şi yoga sunt declarate a fi foarte utile în vederea îmbunătăţirii imunitatii organismului. Acesta ajută la eliminarea toxinelor din organism.

3. Stresul: Încercaţi să menţineti o viaţă fara stres pentru a va mentine sănătosi. Răsfăţaţi-vă cu hobby-uri, ascultati muzica sau efectuati activitati care va plac, pentru a vă relaxa corpul si mintea.

4. Stilul de viaţă: Eliminati obiceiurile proaste de viaţă care va predispun la imunitate scazuta

5. Plantele medicinale: Multe ierburi sunt stimulatoare de imunitate, care ajuta la curatarea organismului şi sporesc mecanismul de aparare. Unele dintre acestea plante medicina eficiente pentru imunitate scazuta sunt echinacea, usturoiul si ginsengul.

6. Apa: consumul de multa apă potabilă ajuta la alungarea toxinelor din organism şi, prin urmare, la îmbunătăţirea bunăstării corpului.

Aceste remedii naturale pentru imunitate scăzută pot ajuta la prevenirea bolilor şi a infecţiilor care ataca organismul. Aveţi posibilitatea de a opta pentru suplimentarea cu aceste plante si elemente necesare pentru organism, pentru a îmbunătăţi imunitatea. Dieta si somnul adecvat sunt esenţiale pentru a va mentine sănătosi şi pentru o funcţionare corespunzătoare a sistemului imunitar.

 

Tratament naturist imunitate scazuta