Există multe lucruri care pot provoca complicatii pentru femeile gravide, și este important ca aceste femei să evite aceste probleme pentru a avea o sarcina sanatoasa. Scopul cel mai important pentru o mama este ca copilul ei sa fie sănătos. Acest lucru in topul listei de prioritati. În scopul de a menține o sarcină viabilă și sănătoasă, femeia ar trebui să evite anumite activități și elemente care pot provoca complicatii. Mai jos este o listă de lucruri pe care femeile gravide ar trebui să le evite. Printre acestea sunt elemente comune de uz casnic și produse alimentare despre care multe femei nu știu ca ar putea provoca o problemă în timpul sarcinii.

1. Stresul poate provoca complicatii grave de sanatate pentru mama si copilul nenăscut. Practicarea de yoga, meditație sau Tai Chi poate ajuta la atenuarea unei parti din stresul de zi cu zi, care se pot acumula in timp.

2. Tutunul sub orice formă este trecut prin fluxul de sânge al mamei si ajunge la copil, putand fi dăunător pentru acesta. Fumul de tigara, indiferent ca este pasiv sau activ, poate afecta, de asemenea, copilul cauzandu-i greutate mică la naștere și o furnizare saraca de oxigen pentru copil în uter. Aceasta este una dintre cele importante lucruri pe care femeile gravide ar trebui să le evite.

3. Alcoolul, de orice fel, care este consumat în exces este considerat a fi dăunător, și poate provoca sindromul alcoolismului fetal. Acest lucru este important de stiut si este unul dintre acele lucruri importante pe care femeile gravide ar trebui să le evite.

4. Unele medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina si ibuprofenul,  pot fi transmise până la copil, iar efectul lor poate provoca complicatii pentru fat.

5. Medicamentele cu prescriptie medicala – Toate medicamentele trebuie să fie verificate de către un medic pentru a stabili siguranța lor în timpul sarcinii. Există multe companii farmaceutice care furnizează această informație pe site-ul lor.

6. Gunoi / fecalele de pisica – fecalele pisicii pot provoca o afecțiune gravă la femeile gravide numita toxoplasmoza.

7. Suplimentele de vitamina A – Prea multa vitamina A poate fi toxica. Multe alimente contin aceasta vitamina, deci șansele unui defici de aceasta vitamina sunt foarte mici.

8. Cafeina poate fi prea stimulatoare pentru copil și, de asemenea, provoca tensiune arteriala pentru mama. Dezvoltarea sistemului cardiovascular al copilului poate fi afectata la o femeie gravidă care consuma prea multa cofeina.

9. Pesticidele – Multe pesticide au chimicale toxice care sunt otravitoare pentru oameni. Atunci când aceste substanțe chimice sunt fie inhalate sau absorbite prin piele, acestea pot provoca daune extrem de mari asupra fătului.

10. Vaporii din vopsele – multe vopsele sunt considerate toxice. Este important să citiți eticheta de pe spatele cutiei de vopsea pentru a determina dacă vopseaua este sigura pentru femeile gravide.

11. Pestele crud poate provoca efecte dăunătoare pentru sănătatea unei femei insarcinate.

12. Alimentele bogate in mercur – mercurul a fost legat de multe malformații congenitale la copii. Acesta este unul dintre acele lucruri pe care femeile insarcinate ar trebui sa le evite, deoarece poate avea consecințe grave.

13. Jacuzzi și saunele – Ambele dintre acestea au fost raspunzatoare pentru defect de tub neural. De asemenea, este nesigur pentru o femeie insarcinata sa stea în orice apă încălzită în timp ce este gravidă.

14. Gazele toxice – Acestea pot provoca malformații congenitale și anomalii.

 

Tratament naturist pentru gravide