Faringita, care este cel mai adesea cauzata de bacterii sau virusi care infecteaza gâtul, provoacă umflarea dureroasa, disconfort şi iritare in partea din spate a gâtului. Medicina traditionala trateaza faringita cu antibiotice şi alte medicamente pe baza de prescriptie medicala, insa acestea pot fi costisitoare si au efecte secundare nedorite. Faringita, precum şi bacteriile şi virusurii care se produc, pot fi tratate în mod eficient la domiciliu cu medicamente pe baza de plante.

 

•  Luati omprimatepe baza plante, facand o combinaţie de Echinacea si goldenseal de la debutul simptomelor. Echinacea este un medicament naturist care scurteaza durata de faringită şi ameliorează simptomele, cu toate acestea, trebuie să înceapeti  adminitrarea cât mai curând posibil. Goldenseal, în special în combinaţie cu Echinacea, poate reduce foarte mult durerea şi umflarea provocata de faringită şi este, de asemenea, disponibila sub forma de spray-uri pentru gatul inflamat. Urmaţi instrucţiunile producătorului pentru informaţii referitoare la dozare.

• Utilizarea de eucalipt într-o varietate de moduri usureaza simptomele de faringita. Eucaliptul este un medicament eficient pe baza de plante luat sub forma de pastile de supt pentru durere în gât, ca ceai sau utilizat într-o baie de vapori. Pentru a face ceai, Se fierbe 1 cană de apă şi se îndepărtează de la căldură, prin adăugarea a trei frunze mari de eucalipt, dupa care se lasa la macerat timp de cinci minute. Pentru o baie de vapori, se adauga 10 frunze la un litru de apă şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, adăugând apa la o baie fierbinte inainte de culcare.

• Beti o ceasca de ceai de musetel seara inainte de culcare. Musetelul poate ajuta la calmarea inflamatiei, calmarea tusei cauzate de faringită, şi poate calma şi relaxa de asemenea organismul pentru un somn bun in timpul noptii. Se fierbe o cana de apa si elimina de la caldura, adaugand o lingurita de flori de musetel proaspete şi selasa amestecul la macerat timp de 5 cinci minute înainte de a fi strecurat si baut.

• Luaţi pastile pe baza de rădăcină de lemn dulce în mod regulat pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la calmarea durerii în gât. Lemnul dulce este un medicament gustos pe bază de plante, care a fost folosit de mii de ani pentru a trata tulburari respiratorii. Nu consumati lemn dulce, dacă aveţi un nivel mare de zahăr in sânge.

Antibioticele naturale, care lupta împotriva infecţiei

Mulţi dintre noi nu mai doresc să apeleze la antibiotic de fiecare dată când experimenteaza o durere în gât sau infecţie. Aceste temeri sunt bine-întemeiate având în vedere cele mai recente apariţii de Candida şi infecţii fungice, care sunt considerate a fi cauzate de antibiotice, şi de faptul că bolile par să fie mai inteligente în fiecare zi. Atunci când bacteriile rele au devenit supravietuitori datorita prescriptiilor multiple de Penicilina – am ajuns să cautam rezolvari în altă parte. Acesta este unul dintre cazurile în care remediile naturale şi antibioticele naturale intra in joc.

Usturoiul este un antibiotic natural. Cu toate acestea, este nevoie sa se consume in canctitati mari, în scopul de a obtine beneficiile dorite. Aveţi posibilitatea să ţineţi usturoi crud sub limba sau sa beti suc de usturoi, o modalitate mai eficientă de a asimila proprietăţile de vindecare. Usturoiul gatit nu ajuta la mentinerea sanatatii la fel de eficient si crud deoarece isi pierde puterea prin gatire. Cea mai simpla metoda de a va bucura de beneficiile usturoiului este suplimentarea cu capsule pe baza de usturoi, care conţin doar ingrediente active.

 

Spre deosebire de medicamente, proprietati antibacteriene / antifungice ale usturoiul ucid doar organismele rele – lasand corpul mai capabil de a elimina in mod natural bacterii rele. Aveţi posibilitatea să utilizaţi usturoi pe o bază de zi cu zi pentru a ajuta la prevenirea bolilor şi depasirea lor atunci când sunteti bolnavi. În caz de infecţii grave, poate fi necesar să se combine usturoiul cu prescripţii sau alte remedii naturale. Supradozajul este puţin probabil, deoarece organismul va lua, în general, cantitatea de care are nevoie şi scăpa de restul.

Uleiul presat de frunze de oregano care conţine carvacrol, ingredientul activ al acestei plante,  poate fi un tratament eficient impotriva infectiilor bacteriene, uneori, rezistente la antibiotice. Cercetatorii de la Universitatea Georgetown au descoperit ca uleiul de oregano reduce infecţia  la fel de eficient ca antibioticele traditionale. Dintre 52 de uleiuri vegetale  testate, cel de oregano a fost considerat a aveao actiune “farmacologica” împotriva problemelor comune, cum ar fi Candida albicans (drojdie), E. coli, Salmonella enterica şi Pseudomonas aeruginosa.

Lamaia, ghimbirul, scortisoara, chimenul, piperul si ceapa sunt toate alimente de curăţare şi purificare care va ajuta la detoxifiere in cele mai multe boli.

 

Tratament naturist faringita